Najmocniejszy Ford Fiesta oferowany w Polsce ma silnik 1,25 l/75 KM. W Wielkiej Brytanii dostępna będzie wkrótce wersja…185-konna!
Wzmocnioną Fiestę ST, której sprzedaż na Wyspach rozpocznie się w marcu, napędza benzynowa jednostka o pojemności 2,0 l. Jest ona fabrycznie podkręcana ze 150 do 165, a nawet 185 KM.
Dodatkowo zamówić można modyfikację zawieszenia, dzięki której staje się ono twardsze i pozwala na bardziej sportową jazdę. W opcji znajdują się także kubełkowe fotele przednie. Stuningowana w ten sposób Fiesta kosztuje ok. 18 150 funtów (ok. 87 tys. zł).
Fiesta ST z silnikiem o mocy 185 KM rozpędza się do setki w ok. 7,5 sekundy, a jej prędkość maksymalna wynosi ok. 220 km/h.
Tak btw, jakiś czas temu spotkałem na drodzę taką Fiestę ST (poprzednia gen.?). fajny bolid, gość miał jeszcze taką czarną z podwójnym białym pasem ciągniętym przez maskę i dach. Odpychał się baaardzo ładnie, przez co szybko go zgubiłem. Czy może raczej on zgubił mnie :szeroki_usmiech .
Przecież to żart, a Wy już tak się denerwujecie :wink: Za taką Fieścinę oddałbym nerke Miałem 206 S16 i tam było tylko 136KM i to był potwór, to ten pierdopędzik musi być dopiero żwawy uffff :wink:
Jak kogoś uraziłem to nie przepraszam, bo źle zrozumiał przesłanie :P
Tyle kasy,a mieszek lewarka z ordynarnej gumy jak w wersji 1.2.Fakt,ze to szczegół,ale mogli by sie bardzie postarac.Poza tym wchodzi przeciez w tym roku nowy duzo ładniejszy i nowoczesniejszy model fiesty,tak że na ten rzucą sie chyba tylko prawdziwi ortodoksi.
Komentarz